U bent hier

Gevaar en Verantwoordelijkheid

Het is aan u als de zwemmer om ervoor te zorgen u zich bewust bent van de risico's en verantwoordelijkheden die gepaard gaan met de Open Water Zwemmen. U moet niet proberen open water zwemmen zonder volledige aandacht en acceptatie van de risico's voor uw eigen overleving.
De belangrijkste risico's van Open Water Zwemmen onder andere: onderkoeling, onvoldoende opleiding, overmoed, onervarenheid, onvoldoende voorbereiding en een gebrek aan begrip van de uitdaging wordt ondernomen. Goed opleiden van jezelf voor het plegen van het Open Water zwemmen is volstrekt noodzakelijk. Het educatieve proces omvat mentale en fysieke voorbereiding en de totale inzet.
Open Water zwemmen is een extreme sport die gewijd training op een consistente basis vereist. Een zwemmer moet hun kansen riskeren lijf en leden bij de planning en het deelnemen aan een Open Water Zwemmen verzachten.
De beoordeling van een duik moet beginnen door te erkennen dat het deel uitmaakt van een hoog risico sport. Er is behoefte aan een goede support team die weet de zwemmer / s en hun grenzen goed en wie beslissingen kan maken voor hen, terwijl ze zwemmen.
De primaire verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de zwemmer ligt met zichzelf. Als u niet klaar om te zwemmen, het risico niet nemen. Wacht, hergroeperen, herplannen en onthoud dat Open Water er altijd zal zijn, ervoor zorgen dat u er klaar voor bent.